Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Gulasz na kwaśno


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  pokrojonej w kostkę wołowiny
  • 3 łyżki  oleju
  • 4 sztuki marchewki
  • 2-3 sztuki strąki czerwonej papryki
  • 2 sztuki pomidory
  • 4 sztuki cebule
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 1 łyżka  octu
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W szerokim rondlu rozgrzać olej i włożyć wołowinę oraz pokrojoną w krążki marchewkę i paprykę (oczyszczoną z gniazd nasiennych), po godzinie dodać plasterki pomidorów, krążki cebuli i słupki ziemniaków.
  2. Wymieszać, posypać solą i pieprzem, a także mieloną papryką, wlać łyżkę octu. Uzupełnić ilość wody tak, aby przykryła mięso i warzywa. Dusić na małym ogniu do miękkości, czyli łącznie ok. 2 godz.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE