Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Gulasz wieprzowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  chudej wieprzowiny
  • 30 dag  ryżu
  • po 2 strąki zielonej, czerwonej i żółtej papryki
  • 3 sztuki duże kawałki papryki konserwowej
  • średni świeży ogórek
  • 2 sztuki kiszone ogórki
  • 3-4 sztuki pomidory
  • 3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki  masła
  • 3 sztuki cebule
  • pół łyżeczki imbiru
  • sproszkowana łagodna papryka
  • chili
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie warzywa pokroić w trzycentymetrowe paski. Ułożyć w garnku, zalać dwoma szklankami wody, włożyć połowę masła, przykryć i udusić.
  2. W pozostałym maśle usmażyć na złoty kolor wieprzowinę pociętą w niewielkie słupki. Gdy warzywa będą miękkie, dodać mięso i razem poddusić. Powinno pozostać niewiele gęstego sosu.
  3. Pod koniec duszenia dodać wszystkie przyprawy. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE