Dzisiaj jest: Czwartek, 05.12.2024 Imieniny: Kryspina i Saby



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz z piersi z kurczaka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki piersi z kurczaka
  • cebula
  • 1 kostka  bulionowa
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka  oleju lub margaryny
  • pół łyżki mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę drobno pokroić i chwilę poddusić na oleju lub margarynie. Ułożyć na niej kurze piersi pokrojone w kawałki wielkości połowy pudełka od zapałek. Dodać przyprawy, koncentrat i kostkę bulionową rozpuszczoną w połowie szklanki wody.
  2. Dusić wszystko 15-20 min. Dodać mąkę rozmieszaną z 2 łyżkami wody, wymieszać, zagotować, doprawić. Podawać z makaronem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka gotuj z głową


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE