Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
500 g wołowiny
2 łyżki mąki pszennej
olej
2 sztuki cebule
3 sztuki pomidory
1 sztuka puszka zielonego groszku
sól
pieprz
oregano
chili
słodka papryka mielona
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż do garnka i zalej 1 szklanką wrzątku.
- Cebule obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju pozostałym po smażeniu mięsa. Następnie wrzuć ją do mięsa, wymieszaj.
- Mięso duś pod przykryciem na małym ogniu, aż będzie miękkie. Przypraw solą, pieprzem, oregano, chili i słodką papryką.
- Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Groszek odsącz z zalewy.
- Do mięsa wrzuć pokrojone pomidory i groszek. Duś jeszcze przez 15 minut.
Źródło przepisu: moja Kuchnia