Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz z zielonym groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  wołowiny
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • olej
  • 2 sztuki cebule
  • 3 sztuki pomidory
  • 1 sztuka puszka zielonego groszku
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • chili
  • słodka papryka mielona

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż do garnka i zalej 1 szklanką wrzątku.
  2. Cebule obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju pozostałym po smażeniu mięsa. Następnie wrzuć ją do mięsa, wymieszaj.
  3. Mięso duś pod przykryciem na małym ogniu, aż będzie miękkie. Przypraw solą, pieprzem, oregano, chili i słodką papryką.
  4. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Groszek odsącz z zalewy.
  5. Do mięsa wrzuć pokrojone pomidory i groszek. Duś jeszcze przez 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE