Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 3 sztuki piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
- 2 sztuki średnie cebule
- puszka ananasa
- kubeczek śmietany
- curry
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka obsmażyć na patelni, dodać pieprz, sól oraz dużą ilość curry (ok. 2 płaskie łyżki) aż mięso będzie żółtawe. Szklimy cebulę.
- Ananasy kroimy w kawałki tej samej wielkości, jak mięso. Na patelnię wlewamy sok z ananasa i dodajemy kawałki owoców. Mieszamy i podgrzewamy, a następnie zalewamy śmietaną.
- Mięso podajemy z ryżem jaśminowym i dowolną surówką.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników