Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Indyk w serowej panierce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sznycle z indyka
  • 2 sztuki żółtka
  • 120 g  tartego parmezanu
  • 50 g  mąki
  • 10 dag  boczku wędzonego
  • 80 dag  fasolki szparagowej
  • 2 sztuki pomidory
  • 60 ml  oleju
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • cytryna pokrojona w plastry

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę umyć, osuszyć. Odgotować przez 15 minut w osolonej wodzie. Pomidory umyć, usunąć pestki, resztę pokroić w kostkę.
  2. Sznycle opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki i rozkłócić. Mąkę i parmezan rozłożyć na oddzielne miseczki. Mięso obtaczać kolejno w mące, jajkach i parmezanie.
  3. Olej rozgrzać na patelni. Zwiększyć ogień i obsmażyć na oleju gotowe sznycle po minucie z każdej strony. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć mięso jeszcze 12 minut. Zdjąć z patelni i przykryć, by nie wystygło.
  4. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć go na tłuszczu pozostałym po smażeniu sznycelków. Następnie dodać do niego pomidory z fasolką i jeszcze chwilę smażyć.
  5. Sznycle podawać z podsmażonym boczkiem, fasolką i pomidorami udekorowane natką pietruszki i cytryną.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE