Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Indyk z kiełkami sojowymi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  piersi z indyka
  • puszka zielonego groszku
  • 25 dag  kiełków sojowych
  • 2/3 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 4 główki  łyżki śmietanki
  • 1 łyżka  mąki
  • 2-3 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • pół szklanki bulionu
  • kolendra
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś indyczą pokroić w cienkie paski i lekko zrumienić na gorącym oleju. Posypać solą i pieprzem. Dodać groszek odsączony z zalewy, dusić 5-7 min.
  2. Jogurt roztrzepać ze śmietanką, bulionem, mąką i przyprawami (zmielona kolendra, sól, pieprz). Zalać nimi potrawkę, dodać kiełki, wymieszać, zagotować. Doprawić sokiem z cytryny, posypać szczypiorkiem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE