Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
60 dag piersi z indyka
puszka zielonego groszku
25 dag kiełków sojowych
2/3 szklanki jogurtu naturalnego
4 główki łyżki śmietanki
1 łyżka mąki
2-3 łyżki oleju
2 łyżki soku z cytryny
pół szklanki bulionu
kolendra
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś indyczą pokroić w cienkie paski i lekko zrumienić na gorącym oleju. Posypać solą i pieprzem. Dodać groszek odsączony z zalewy, dusić 5-7 min.
- Jogurt roztrzepać ze śmietanką, bulionem, mąką i przyprawami (zmielona kolendra, sól, pieprz). Zalać nimi potrawkę, dodać kiełki, wymieszać, zagotować. Doprawić sokiem z cytryny, posypać szczypiorkiem.
Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe