Dzisiaj jest: Sobota, 24.09.2022 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Jaskółcze gniazdka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  schabu bez kości
  • 100 g  boczku wędzonego
  • 4 sztuki jajka
  • 50 g  smalcu
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 łyżka  musztardy
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • natka pietruszki
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka umyj, ugotuj na twardo i obierz ze skorupek. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Schab umyj, osusz i podziel na 4 kotlety. Każdy z nich rozbij tłuczkiem, posól i posmaruj musztardą. Na każdy plaster schabu połóż plaster boczku i posmaruj go koncentratem pomidorowym. Posyp posiekaną cebulą, połóż jajko i owiń je mięsem. Zepnij wykałaczkami i obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu.
  3. Usmażone mięso przełóż do garnka. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Duś pod przykryciem 50 minut, uzupełniając wyparowany sos wodą. Gdy mięso będzie miękkie, dopraw sos mąką i posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE