Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka podwójny filet z piersi kurczaka
1 sztuka marchewka
15 dag cukinii
kilka gałązek natki pietruszki
1 sztuka czerwona papryka
sól
pieprz
tymianek
bazylia
rozmaryn
słodka mielona papryka
oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokrój na 4 kotlety, lekko rozbij i oprósz solą i pieprzem.
- Marchew obierz i razem z cukinią zetrzyj ją na tarce o małych oczkach. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Natkę umyj, osusz i drobno posiekaj.
- Na kotlety nakładaj porcję startych warzyw oraz papryki. Posyp natką pietruszki i zwiń w roladki. Obtaczaj w ziołach i przyprawach.
- Gotowe roladki układaj w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą i podlej odrobiną wody. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!