Dzisiaj jest: Piątek, 03.12.2021 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kalarepki faszerowane mięsem i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki kalarepy
  • 200 g  mielonego mięsa
  • 1 sztuka pomidor
  • 100 g  kukurydzy
  • 1 sztuka papryczka piri-piri
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 szczypta  kolendry
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy oczyść, zetnij górną część i wydrąż środki. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 15 minut.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj posiekany czosnek i piri-piri.
  3. Mięso włóż do miski, dopraw kolendrą, solą i pieprzem. Dodaj cebulę, pokrojony pomidor i koncentrat pomidorowy. Smaż na rozgrzanym oleju przez 15 minut, ciągle mieszając aby mięso się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodaj odsączoną kukurydzę. Wymieszaj.
  4. Podgotowane kalarepy ułóż w naczyniu żaroodpornym, nadziej je podsmażonym mięsem. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE