Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kapusta nadziewana mięsem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • średnia główka kapusty włoskiej
  • 1/2 kg  mięsa drobiowego
  • 1/2 kg  mięsa wieprzowego
  • 2 sztuki jajka
  • cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 kostka  bulionu
  • pieprz
  • sól
  • vegeta

Sposób przyrządzania:

  1. Bulion rozpuszczamy w szklance wrzącej wody. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy. Mięso mielimy z cebulą i czosnkiem. Dodajemy jajka i przyprawy. Mieszamy.
  2. Kapustę (głąbem do góry) parzymy kilka minut w osolonej wodzie. Wyjmujemy, osączamy i ostrożnie rozdzielamy liście. Na liście układamy farsz mięsny. Najpierw na małe, później kolejno na coraz większe, aż do zewnętrznych. Składamy główkę kapusty, ostatnie liście spinamy wykałaczkami.
  3. Kapustę wkładamy do garnka liśćmi do góry, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości około godziny. Wyjmujemy, osączamy na sicie, kroimy w ćwiartki.
Smacznego !


Źródło przepisu: przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE