Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kapusta z wędzonym schabem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 75 dag  białej kapusty,
  • 50 dag  wędzonego schabu bez kości,
  • 3 dag  smalcu lub innego tłuszczu do smażenia,
  • 3/4 sztuki litra rosołu,
  • 50 dag  ziemniaków,
  • 25 dag  fasolki szparagowej,
  • 1 sztuka gruby por,
  • sól. pieprz, kminek.

Sposób przyrządzania:

  1. Białą kapustę obrać i pokroić lub zetrzeć na szatkownicy. Schab pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na gorącym tłuszczu.
  2. Dodać kapustę, krótko ją poddusić, zalać połową rosołu i wszystko razem dusić przez 45 minut.
  3. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Fasolę umyć, obrać z włókien, strąki przełamać na pół.
  4. Pora umyć i pokroić w krążki. Po 20 minutach gotowania dodać wszystko do kapusty i przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.
  5. W ostatnich minutach gotowania stopniowo dodawać pozostałą ilością rosołu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE