Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 75 dag białej kapusty,
- 50 dag wędzonego schabu bez kości,
- 3 dag smalcu lub innego tłuszczu do smażenia,
- 3/4 sztuki litra rosołu,
- 50 dag ziemniaków,
- 25 dag fasolki szparagowej,
- 1 sztuka gruby por,
- sól. pieprz, kminek.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Białą kapustę obrać i pokroić lub zetrzeć na szatkownicy. Schab pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na gorącym tłuszczu.
- Dodać kapustę, krótko ją poddusić, zalać połową rosołu i wszystko razem dusić przez 45 minut.
- Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Fasolę umyć, obrać z włókien, strąki przełamać na pół.
- Pora umyć i pokroić w krążki. Po 20 minutach gotowania dodać wszystko do kapusty i przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.
- W ostatnich minutach gotowania stopniowo dodawać pozostałą ilością rosołu.