Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 kg kiszonej kapusty
1 kg żeberek w paskach
przyprawa do żeberek
2 sztuki marchewki
1 sztuka puszka brzoskwiń
4 łyżki oleju
2 sztuki listki laurowe
4 sztuki ziarna ziela angielskiego
1 szczypta kminku
sól
pieprz
1 łyżka margaryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Przyprawę do żeberek wymieszaj z dwiema łyżkami oleju. Posmaruj marynatą mięso i odstaw na godzinę.
- Kapustę odciśnij, poszatkuj i dodaj do niej starte na tarce marchewki. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną, dopraw pieprzem, dodaj kminek, liście laurowe i ziele angielskie.
- Brzoskwinie pokrój w ósemki i ułóż na kapuście. Na wierzchu połóż żeberka. Piecz 2 godziny w temperaturze 180 stopni C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka