Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kapusta zapiekana z brzoskwiniami i żeberkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kiszonej kapusty
  • 1 kg  żeberek w paskach
  • przyprawa do żeberek
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka puszka brzoskwiń
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 sztuki listki laurowe
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1 szczypta  kminku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  margaryny

Sposób przyrządzania:

  1. Przyprawę do żeberek wymieszaj z dwiema łyżkami oleju. Posmaruj marynatą mięso i odstaw na godzinę.
  2. Kapustę odciśnij, poszatkuj i dodaj do niej starte na tarce marchewki. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną, dopraw pieprzem, dodaj kminek, liście laurowe i ziele angielskie.
  3. Brzoskwinie pokrój w ósemki i ułóż na kapuście. Na wierzchu połóż żeberka. Piecz 2 godziny w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE