Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
3 plastry karczku
1 łyżka miodu
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka oleju roslinnego
1 łyżeczka curry
pieprz czarny
estragon
2 ząbki czosnku
2 łyżki sezamu
2 łyżki wiórków kokosowych
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso opłucz i wysusz.
- Ze wszystkich składników oprócz sezamu i wiórków kokosowych zrób bejcę.
- Plastry karczku natrzyj marynatą i odstaw na 1-2 godziny.
- Na patelni rozgrzej olej. Karczek obtocz w sezamie wymieszanym z wiórkami kokosowymi. Smaż na średnim ogniu pod przykryciem 3 minuty z każdej strony. Na koniec zdejmij pokrywkę i trzymaj jeszcze 1 minutę na patelni. Podawaj z risotto.