Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 kg karkówki
100 g suszonych śliwek
3 łyżeczki cynamonu
sól
1 sztuka liść laurowy
kilka ziarenek ziela angielskiego
pieprz
olej
1 kostka bulionu wołowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie posyp cynamonem, solą oraz pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
- 1,5 litra wody zagotuj z kostką bulionu wołowego. Do wywaru dodaj liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.
- Podsmażone mięso włóż do przygotowanego bulionu. Dodaj pokrojone w paski suszone śliwki. Duś na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso będzie miękkie.
- Gotowe danie podawaj z makaronem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!