Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Karkówka z cynamonem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki
  • 100 g  suszonych śliwek
  • 3 łyżeczki  cynamonu
  • sól
  • 1 sztuka liść laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • pieprz
  • olej
  • 1 kostka  bulionu wołowego

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie posyp cynamonem, solą oraz pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
  2. 1,5 litra wody zagotuj z kostką bulionu wołowego. Do wywaru dodaj liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.
  3. Podsmażone mięso włóż do przygotowanego bulionu. Dodaj pokrojone w paski suszone śliwki. Duś na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso będzie miękkie.
  4. Gotowe danie podawaj z makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE