Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kebab z baraniny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 60 dag  mielonej baraniny,
  • chilli.
  • 2 ząbki  czosnku,
  • 1 łyżeczka  mielonego kminku i słodkiej papryki,
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry,
  • sok z cytryny,
  • sól. pieprz,
  • świeża posiekana kolendra i natka pietruszki.

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać i posiekać czosnek, oczyścić i posiekać chilli.
  2. Wszystkie składniki: mieloną baraninę, czosnek, chilli oraz przyprawy, sok z cytryny i zioła uformuj w podłużne kiełbaski.
  3. Ponabijać je wcześniej na namoczone, drewniane szpadki do szaszłyków.
  4. Tak przygotowane mięso zgrilluj ze wszystkich stron, obracając, na złoty kolor, a następnie podaj z sosem, np. czosnkowym, przygotowanym na bazie gęstego jogurtu naturalnego.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE