Dzisiaj jest: Piątek, 28.03.2025 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Klopsiki w sosie koperkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 25 dag  mielonej cielęciny
  • 25 dag  mielonej wieprzowiny
  • 3 dag  tłuszczu
  • 5 dag  czerstwej bułki
  • 3 dag  cebuli
  • jajo
  • 3 dag  mąki
  • pół szklanki śmietany
  • 1 pęczek  koperku
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup

Sposób przyrządzania:

  1. Wyrobić starannie mięso z namoczoną i odciśniętą bułką, jajem, cebulą i przyprawami. Uformować 8 kul równej wielkości, obtoczyć w mące, lekko spłaszczyć. Smażyć rumiano na silnie rozgrzanym tłuszczu roślinnym. Włożyć do rondla, podlać wodą i dusić 20-30 min
  2. Klopsy wyjąć, sos doprawić mąką, można dodać kostkę przyprawy do zup, osolić, zagotować, połączyć ze śmietaną i siekanym koperkiem, zagrzać. Podawać polane sosem z ryżem na sypko lub kaszą perłową.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE