Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety jagnięce z rozmarynem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk małych kotletów z jagnięciny
  • 3 łyżki  oliwy
  • 50 sztuk masła
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety z jagnięciny osuszyć papierowym ręcznikiem. Oliwę i masło rozgrzać na płaskiej patelni aż tłuszcz zacznie dymić.
  2. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu na dużym ogniu około 5 minut.
  3. Tymczasem opłukać gałązki rozmarynu, otrząsnąć z wody, igły odrywać od łodyg. Dodać do kotletów na patelni i smażyć 5 minut.
  4. Czosnek obrać, wycisnąć do gorącego tłuszczu ze smażenia i wymieszać.
  5. Kotlety jeszcze raz odwrócić, posypać solą i pieprzem, włożyć je na półmisek.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE