Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety mielone z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 dag  mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • garść suszonych grzybów
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 sztuka kajzerka
  • 1 szklanka  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • olej roślinny do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby umyj, namocz w letniej wodzie, ugotuj. Odciśnij, drobno posiekaj.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na łyżce oleju. Kajzerkę namocz w wodzie, dokładnie odciśnij.
  3. Do mięsa dodaj grzyby, cebulę, odciśniętą kajzerkę, 2-3 łyżki tartej bułki i jajko. Wyrób masę, przypraw.
  4. Formuj z niej kotlety, panieruj w tartej bułce, smaż na oleju na złoty kolor. Potrzymaj 3-5 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 46

Przepisy: 13


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE