Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety schabowe z serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety schabowe bez kości
  • 4 plastry  żółtego sera
  • 4 łyżki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  mleka
  • 3/4 szklanki  tartej bułki
  • olej roślinny do smażenia
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry mięsa dokładnie opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Każdy kawałek mięsa rozbij i natnij z jednej strony, by w środku powstała kieszeń.
  2. Porcje mięsa oprósz solą i pieprzem. Do środka każdej kieszonki włóż złożony plaster sera. Rozcięty bok dociśnij i zasklep, tak aby nie wystawał z niego ser.
  3. Kotlety panieruj najpierw w mące, potem w jajku rozmieszanym z mlekiem i na końcu w tartej bułce.
  4. Od razu kładź na patelnię z rozgrzanym olejem i masłem. Smaż z obu stron na złoty kolor.
  5. Potem zmniejsz ogień, przykryj patelnię i pozostaw na niej kotlety na 3?5 min, aby doszły w środku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 46

Przepisy: 13


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE