Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 2 sztuki filety z piersi kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 2 sztuki jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki startego sera gouda
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę.
- Czosnek obierz i drobno pokrój. Dodaj do kurczaka. Następnie dodaj również jajka, majonez, ser żółty i mąkę ziemniaczaną. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Rozgrzej olej na patelni i łyżką nakładaj masę z kurczakiem, formując kotlety. Smaż na małym ogniu na złoty kolor.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka