Dzisiaj jest: Piątek, 13.06.2025 Imieniny: Lucjana i Antoniego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Koźlęcina po pastersku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka sprawionego mięsa koziego
  • 2-3 łyżki  mąki
  • 6 ząbków  czosnku
  • 75 sztuk oliwy
  • 2 łyżki  panierki
  • 100 sztuk migdałów
  • 1 sztuka wątroba kozia
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  szafranu
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 175 sztuk wina

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w dużą kostkę i obtoczyć w mące. Czosnek obrać, 3 ząbki podsmażyć na oleju w dużym garnku. Wyjąć i odłożyć na bok.
  2. Mięso porcjami smażyć na tłuszczu, od smażenia czosnku i posolić. Włożyć z powrotem czosnek i smażyć około 2 minuty.
  3. Na patelni usmażyć resztę czosnku z panierką, migdałami obranymi ze skórki i oczyszczoną wątrobą.
  4. Mieszankę przełożyć na koniec do moździerza i rozgnieść z pieprzem, szafranem i octem. Pastę dodać do mięsa. Wlać wino i około 150ml wody. Wymieszać i dusić około 15 minut, aż mięso zmięknie, a sos zgęstnieje.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE