Dzisiaj jest: Sobota, 27.11.2021 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Kurczak tikka masala


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

indyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z kurczaka
  • 1 sztuka słoik sosu Tikka Masala firmy Patak\'s
  • 2 sztuki papryki czerwone
  • 200 g  białego ryżu
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Filety piersi pokrój na nieduże kawałki, następnie podsmaż je na oleju wraz z pokrojoną w paseczki papryką.
  2. Po ok. 10 min smażenia dodaj do mięsa sos i energicznie wymieszaj.
  3. Przykrytą potrawę smaż jeszcze na ogniu przez 15 min. Mięso podawaj z ryżem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 55

Przepisy: 21


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE