Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
- 1.5 łyżeczek soli
- 2 szklanki płatków kukurydzianych
- 2 łyżeczki curry
- 2 kg skrzydełek z kurczaka
- 50 g masła
|
|
Sposób przyrządzania:
- W miseczce wymieszaj sól, pieprz, curry, czosnek i ostrą paprykę.
- Kurczaka opłucz, osusz i natrzyj przygotowaną mieszanką przypraw. Skrzydełka przełóż do szczelnie zamykanego naczynia i wstaw na całą noc do lodówki.
- Płatki kukurydziane pokrusz i wymieszaj z mąką ziemniaczaną. W tak przygotowanej panierce obtocz kurczaka, a następnie zrumień na mocno rozgrzanym maśle. Dobrze odsącz na papierowym ręczniku.
Źródło przepisu: przyślij przepis!