Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kurczak w przyprawach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś kurczaka
  • słodka papryka mielona
  • lubczyk
  • zioła prowansalskie
  • 2 ząbki  czosnku
  • 200 g  kaszy gryczanej

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś kurczaka umyj, osusz. Natnij pierś kurczaka nożem wzdłuż i rozłóż tak, by powstał kształt serca.
  2. Natrzyj mięso ziołami prowansalskimi, lubczykiem, słodką papryką i rozgniecionym ząbkiem czosnku.
  3. Włóż mięso do lodówki na 30 minut. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu.
  4. Grilluj na niej mięso z obu stron przez 15 minut, na wolnym ogniu.
  5. Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj z mięsem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE