Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka pierś kurczaka
- słodka papryka mielona
- lubczyk
- zioła prowansalskie
- 2 ząbki czosnku
- 200 g kaszy gryczanej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś kurczaka umyj, osusz. Natnij pierś kurczaka nożem wzdłuż i rozłóż tak, by powstał kształt serca.
- Natrzyj mięso ziołami prowansalskimi, lubczykiem, słodką papryką i rozgniecionym ząbkiem czosnku.
- Włóż mięso do lodówki na 30 minut. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu.
- Grilluj na niej mięso z obu stron przez 15 minut, na wolnym ogniu.
- Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj z mięsem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka