Przygotowanie:
Kuchnia:
chińska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 300 g piersi z kurczaka
- 200 ml mleczka kokosowego
- 1 sztuka cebula
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki przyprawy curry
- posiekana kolendra
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Dopraw 2 łyżkami curry. Wymieszaj żeby przyprawa dobrze oblepiła mięso.
- Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, a gdy trochę się zeszkli dodaj mięso.
- Gdy kurczak będzie usmażony, wlej na patelnię mleczko kokosowe, wymieszaj i duś na małym ogniu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Przed podaniem posyp posiekaną kolendrą.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka