Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki jajka
  • 2-3 łyżki  mąki
  • oliwa do smażenia
  • 50 sztuk miodu
  • 1 łyżeczka  musztardy dijon
  • 1 łyżeczka  octu winnego

Sposób przyrządzania:

  1. Filet pokroić w kostkę wielkości około 2,5x2,5cm. Mięso przełożyć do miski i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wbić do miski jajka i wymieszać z mięsem. Całość posypać mąką i ponownie wymieszać. Dodać tyle mąki, aby dokładnie oblepiła mięso.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć mięso około 15 minut, od czasu do czasu przemieszać. Patelnię zdjąć z ognia i doprawić mięso do smaku solą i pieprzem.
  3. Miód wymieszać z musztardą i octem winnym. Powstały sos podać do mięsa.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE