Dzisiaj jest: Poniedziałek, 13.07.2020 Imieniny: Ernesta i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kurczak w sosie paprykowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki udka kurczaka
  • 2 łyżki  mąki
  • 3 łyżki  oleju
  • 4 łyżki  śmietany
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Udka umyj, osusz i obtocz w mące.
  2. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i obsmaż na nim kurczaka z obu stron. Następnie dolej 4 łyżki wody, przypraw solą. Duś pod przykryciem przez 15 minut.
  3. W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i słodką paprykę. Dodaj do duszącego się kurczaka i ostrożnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Tak przygotowane udka wyłóż na głęboki półmisek i polej sosem paprykowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE