Dzisiaj jest: Czwartek, 06.08.2020 Imieniny: Sławy i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kurczak w warzywach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • Pół kurczaka
  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • burak
  • jabłko
  • 3 sztuki pomidory
  • smalec
  • sól czosnkowa
  • papryka
  • pieprz. sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka natrzeć solą czosnkową, włożyć do naczynia z roztopionym smalcem i podpiec w piekarniku.
  2. Na tarce z dużymi otworami zetrzeć marchewkę, pietruszkę i jabłko i obłożyć nimi podpieczonego kurczaka, kawałkiem buraka natrzeć mięso, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Miękkiego kurczaka obłożyć obranymi ze skórki, pokrojonymi w plastry pomidorami, posypać ostrą papryką i pieprzem.
  3. Podlać niewielką ilością wody i jeszcze kilka minut dusić. Podawać z ryżem lub pieczywem razowym lub fit.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE