Dzisiaj jest: Niedziela, 27.09.2020 Imieniny: Kosmy i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kurczak z pieczarkami w sosie koperkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka cała pierś kurczaka
  • 30 dag  pieczarek
  • 2 sztuki serki topione śmietankowe
  • 200 g  śmietany 18 %
  • przyprawa do kurczaka
  • koperek
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś kurczaka pokrój w paski o długości 10 cm i szerokości 2 cm. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do garnka.
  2. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, dodaj do mięsa i duś przez chwilę.
  3. Wlej śmietanę i dodaj serki topione. Gotuj na wolnym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą. Wsyp drobno posiekany koperek.
  4. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE