Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka cała pierś kurczaka
30 dag pieczarek
2 sztuki serki topione śmietankowe
200 g śmietany 18 %
przyprawa do kurczaka
koperek
natka pietruszki
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś kurczaka pokrój w paski o długości 10 cm i szerokości 2 cm. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do garnka.
- Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, dodaj do mięsa i duś przez chwilę.
- Wlej śmietanę i dodaj serki topione. Gotuj na wolnym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą. Wsyp drobno posiekany koperek.
- Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka