Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
25 dag fileta z indyka
1 szklanka kuskusu
1/2 sztuki średniego korzenia imbiru
1 sztuka czerwona papryka
1/2 szklanki mieszanki orzechów
1 sztuka cebula
2 łyżki sosu sojowego
sól
słodka mielona papryka
ostra mielona papryka
pieprz
olej
masło
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszaj z pokrojonym w plastry imbirem. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
- Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Orzechy podsmaż na maśle.
- Kuskus przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj warzywa i duś do miękkości. Dopraw do smaku sosem sojowym.
- Kuskus rozłóż na talerzach. Wyłóż na niego mięso z sosem i posyp prażonymi orzechami.
Źródło przepisu: przyślij przepis!