Dzisiaj jest: Czwartek, 29.09.2022 Imieniny: Michała i Michaliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Kuskus z indykiem i orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 25 dag  fileta z indyka
  • 1 szklanka  kuskusu
  • 1/2 sztuki średniego korzenia imbiru
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1/2 szklanki  mieszanki orzechów
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  sosu sojowego
  • sól
  • słodka mielona papryka
  • ostra mielona papryka
  • pieprz
  • olej
  • masło

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszaj z pokrojonym w plastry imbirem. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
  2. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Orzechy podsmaż na maśle.
  3. Kuskus przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  4. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj warzywa i duś do miękkości. Dopraw do smaku sosem sojowym.
  5. Kuskus rozłóż na talerzach. Wyłóż na niego mięso z sosem i posyp prażonymi orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE