Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Leczo z cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  kiełbasy śląskiej
  • 500 g  cukinii
  • 300 g  cebuli
  • 500 g  pomidorów
  • 400 g  czerwonej papryki
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki  pikantnego ketchupu
  • 2 sztuki listki laurowe
  • 3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • 1 szklanka  wody
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę, cukinię i paprykę obierz, oczyść i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  2. Cebulę podsmaż na oleju i wrzuć do garnka. Na tym samym oleju podsmaż kiełbasę, cukinię i paprykę. Przełóż do garnka z cebulą.
  3. Dodaj pomidory, przecier, ketchup, ziele angielskie, liście laurowe i szklankę wrzątku. Dopraw do smaku słodką papryką, solą i pieprzem.
  4. Duś pod przykryciem 15 - 20 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE