Dzisiaj jest: Piątek, 05.03.2021 Imieniny: Fryderyka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Leczo z patisonem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  cukinii
  • 30 dag  kiełbasy
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka duża czerwona papryka
  • 5 dag  szpinaku
  • 1 sztuka duży patison
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki  posiekanego koperku
  • 2 łyżki  ketchupu
  • olej
  • 6 łyżeczek  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  musztardy stołowej
  • sól
  • pieprz kolorowy mielony
  • odrobina chili

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w krążki i podsmaż na odrobinie rozgrzanego oleju. Następnie dodaj szpinak. Smaż mieszając, aż ściemnieje. Przełóż wszystko do garnka.
  2. Patisona i cukinię obierz i wydrąż nasiona. Papryki umyj, osusz i oczyść z nasion. Patisona, cukinię i papryki pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.
  3. Warzywa duś przez 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Od czasu do czasu wymieszaj.
  4. Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na tłuszczu pozostałym po smażeniu cebuli. Dodaj do warzyw. Dodaj ketchup, koncentrat pomidorowy, musztardę, przyprawy, koperek, natkę pietruszki i wymieszaj. Duś jeszcze przez 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE