Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Lombo - grillowana karkówka z Brazylii


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 kg  karkówki wieprzowej
  • 1 szklanka  białego wytrawnego wina
  • 1 sztuka cytryna
  • 100 ml  oleju
  • 4 sztuki obrane ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • posiekany szczypiorek i natka
  • 4 sztuki listki laurowe
  • 1 łyżka  ziaren czarnego pieprzu

Sposób przyrządzania:

    W blenderze zmiksuj czosnek z olejem. Karkówkę oprósz pieprzem i solą, potem wyciśnij na mięso cytrynę. Ułóż w misce, polej winem i czosnkowym olejem. Pamiętaj, że wszystkie marynaty do mięsa sporządza się w plastikowych, szklanych ewentualnie drewnianych naczyniach, nigdy w metalowych. Dodaj posiekany szczypiorek i natkę, a na koniec liście laurowe i ziarenka pieprzu. Miskę z mięsem przykryj i wstaw na 5 godzin do lodówki. Upiecz na grillu lub na szpikulcu nad otwartym ogniem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

    Joanna Węglarowicz

    Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


    Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE