Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 kg łopatki wieprzowej
1 sztuka puszka czerwonej fasoli
1 sztuka czerwona papryka
2 sztuki cebule
500 ml pikantnego ketchupu
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1 łyżeczka przyprawy do potraw kuchni meksykańskiej
sól
pieprz
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Paprykę umyj, osusz i oczyść z nasion. Cebule obierz i razem z papryką pokrój w kostkę.
- Do naczynia żaroodpornego włóż mięso, cebulę, paprykę i fasolę wraz z zalewą. Polej ketchupem. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i przyprawą meksykańską.
- Piecz 50 minut w 180-200 st. C. Podawaj z kaszą lub ryżem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!