Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Makaron alla matriciana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu spaghetti
  • 280 g  boczku wędzonego
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  oleju
  • 4 sztuki gałązki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w kostkę. Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim boczek i czosnek na rumiano.
  2. Dodaj rozdrobnione pomidory razem z zalewą i kilka łyżek wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś 15 minut.
  3. W tym czasie ugotuj w lekko osolonej wodzie makaron, odcedź. Przełóż go na patelnię. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj z sosem pomidorowym. Rozłóż na talerze.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE