Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Medaliony w sosie musztardowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 80 dag  polędwicy cielęcej
  • 1/2 l  białego wina
  • 3 łyżki  ziołowej musztardy
  • 200 ml  śmietany
  • sok z cytryny
  • olej do smażenia
  • sól i biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwicę umyć, osuszyć, pokroić na 8 medalionów. Rozgrzać olej na patelni, smażyć medaliony po 2 min z każdej strony.
  2. Zdjąć z patelni, tłuszcz zlać.
  3. Na patelnię wlać wino, dodać śmietanę i musztardę.
  4. Mieszać podgrzewając, aż sos osiągnie kremową konsystencję. Doprawić solą, sokiem z cytryny i pieprzem.
  5. Włożyć do sosu medaliony, chwilę podgrzewać.
  6. Mięso rozłożyć na podgrzanych talerzach. Podawać z makaronem.
Smacznego !


Źródło przepisu: Książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE