Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Medaliony w sosie musztardowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 80 dag  polędwicy cielęcej
  • 1/2 l  białego wina
  • 3 łyżki  ziołowej musztardy
  • 200 ml  śmietany
  • sok z cytryny
  • olej do smażenia
  • sól i biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwicę umyć, osuszyć, pokroić na 8 medalionów. Rozgrzać olej na patelni, smażyć medaliony po 2 min z każdej strony.
  2. Zdjąć z patelni, tłuszcz zlać.
  3. Na patelnię wlać wino, dodać śmietanę i musztardę.
  4. Mieszać podgrzewając, aż sos osiągnie kremową konsystencję. Doprawić solą, sokiem z cytryny i pieprzem.
  5. Włożyć do sosu medaliony, chwilę podgrzewać.
  6. Mięso rozłożyć na podgrzanych talerzach. Podawać z makaronem.
Smacznego !


Źródło przepisu: Książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 50


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE