Dzisiaj jest: Sobota, 25.06.2022 Imieniny: Łucji i Wilhelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Medaliony z kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  sznyclówki cielęcej
  • 8 sztuk liści kapusty pekińskiej
  • 1 sztuka pomarańcza
  • pieprz kolorowy
  • 3 łyżki  masła
  • 125 ml  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę umyj, osusz i pokrój w paski. Pomarańcze obierz ze skóry, pokrój na cząstki i obierz z błonek. 1 łyżeczkę pieprzu kolorowego rozgnieć w moździerzu.
  2. Mięso pokrój na 2 centymetrowe kawałki, lekko spłaszcz dłonią. Przypraw solą i pieprzem. Masło rozgrzej na patelni i smaż na nim mięso po około 3 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  3. Na tłuszcz po smażeniu wrzuć pieprz kolorowy, wlej śmietanę i podgotuj.
  4. Na talerz połóż garść poszatkowanej kapusty. Na wierzch połóż mięso, polej je sosem. Całość udekoruj cząstkami pomarańczy.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE