Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Meksykańskie chili


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 500 g  mięsa mielonego
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 2 sztuki puszki pomidorów
  • 500 ml  ketchupu pikantnego
  • 200 g  zielonej fasolki szparagowej
  • 3 łyżki  oleju
  • 1 łyżeczka  mielonego kminku
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  suszonego oregano
  • 200 g  jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj przyprawy, a po 3 minutach mięso. Usmaż.
  2. Gdy mięso się usmaży wrzuć na patelnię pomidory z puszki (z sosem), ketchup i 500 ml wody. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotuj wszystko przez 20 minut.
  3. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy i przepłucz wodą. Odcedź. Fasolkę szparagową odgotuj w osolonej wodzie. Dodaj wszystko do gotującego się mięsa i podgotuj jeszcze 10 minut.
  4. Pod koniec gotowania posyp natką pietruszki. Przed podaniem udekoruj kleksem jogurtu.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE