Dzisiaj jest: Czwartek, 20.03.2025 Imieniny: Eufemii i Klaudii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mielone faszerowane serem i kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka bułka
  • 1/2 szklanki  mleka
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 250 g  żółtego sera
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę namocz w odrobinie mleka, a następnie dodaj ją do mięsa mielonego. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa.
  2. Mięso dopraw przyprawą do mięsa mielonego. Wymieszaj wszystko na gładką masę. Ser żółty pokrój na dość grube prostokąty.
  3. Uformuj niewielkie kotleciki, spłaszcz je ręką. Nałóż na jeden kotlet plaster sera oraz łyżeczkę kukurydzy i przykryj drugim kotletem. Uformuj z nich jeden kotlet z farszem w środku.
  4. Gotowe kotlety panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE