Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
500 g mięsa mielonego
1 sztuka bułka
1/2 szklanki mleka
przyprawa do mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
250 g żółtego sera
1 sztuka puszka kukurydzy
bułka tarta
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bułkę namocz w odrobinie mleka, a następnie dodaj ją do mięsa mielonego. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa.
- Mięso dopraw przyprawą do mięsa mielonego. Wymieszaj wszystko na gładką masę. Ser żółty pokrój na dość grube prostokąty.
- Uformuj niewielkie kotleciki, spłaszcz je ręką. Nałóż na jeden kotlet plaster sera oraz łyżeczkę kukurydzy i przykryj drugim kotletem. Uformuj z nich jeden kotlet z farszem w środku.
- Gotowe kotlety panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka