Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Mielone z parówką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 osób


Składniki

  • 1.2 kg  mielonej łopatki wieprzowej
  • 2 sztuki cebule
  • 3 sztuki jajka
  • 3/4 szklanki  bułki tartej + kilka łyżek do panierowania
  • 8 sztuk parówek z szynki
  • kilka łyżek musztardy stołowej
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obrać i drobno posiekać. Mięso mielone wyłożyć do większej miski, po czym dołożyć do niego cebulę, 3/4 szklanki bułki tartej, jajka oraz 1/2 szklanki wody. Składniki dobrze wyrobić. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso podzielić na 8 równych części.
  2. Jedną część mięsa ułożyć na desce do krojenia wyścielonej folią spożywczą, uformować prostokąt i posmarować musztardą. Na to wyłożyć parówkę. Mięso zwinąć, formując podłużny kotlet. W ten sam sposób przygotować pozostałe parówki.
  3. Obłożone mięsem parówki dokładnie obtoczyć w bułce tartej (można do niej dodać ulubione przyprawy np. czosnek granulowany albo paprykę słodką lub starty parmezan). Na patelni rozgrzać olej.
  4. Przygotowane mielone smażyć na złoty kolor, a następnie odkładać na ręcznik papierowy, by usunąć nadmiar tłuszczu. Mięso przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody (tak, aby zakryła dno naczynia) po czym podgrzewać pod przykryciem ok. 10 minut. Podawać z ziemniakami z koperkiem i surówką z czerwonej kapusty.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 90

Przepisy: 26


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE