Dzisiaj jest: Niedziela, 25.02.2024 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mięsne ravioli z sosem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 100 g  parmezanu
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 250 g  ravioli z mięsem
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  cukru
  • oliwa z oliwek
  • 20 ml  białego wytrawnego wina
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ravioli z mięsem ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oliwy.
  2. Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Zeszklić go na rozgrzanej oliwie. Następniedodać krojone pomidory z puszki. Gotować przez chwilę, po czym podlać winem i dalej podgrzewać.
  3. Bazylię posiekać (2 listki zostawić do dekoracji) i wrzucić do pomidorów. Doprawić do smaku solą, cukrem i białym pieprzem.
  4. Parmezan pokroić w cienkie plasterki. Ugotowane ravioli odcedzić i rozłożyć do miseczek. Polać je sosem, posypać parmezanem i udekorować listkami bazylii.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE