Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Mięso zapiekane z kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  wieprzowiny
  • puszka kukurydzy
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 szklanka  bulionu
  • 3-4 łyżki  pure ziemniaczanego
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżeczka  mąki
  • 1 łyżeczka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę i lekko oprószone mąką zrumienić razem z pokrojoną cebulą na gorącym oleju, zalać bulionem, doprawić solą, pieprzem. Dusić pod przykryciem, aż będzie prawie miękkie.
  2. Przygotować pure. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, na dnie rozłożyć równą warstwą osączonej zalewy z kukurydzy, na niej mięso z cebulą a na wierzchu pure ziemniaczane pokryte wiórkami masła.
  3. Naczynie z potrawą wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 20 min. Pod koniec pieczenia zmniejszyć nieco temperaturę.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE