Dzisiaj jest: Niedziela, 12.07.2020 Imieniny: Jana i Gwalberta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Nadziewane papryki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  czerwonej papryki
  • 1/2 kg  mielonego mięsa
  • 1 sztuka woreczek ryżu
  • 2 łyżki  mąki
  • pieprz
  • 80 g  koncentratu pomidorowego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż gotujemy. Mięso łączymy z ryżem, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
  2. Paprykę myjemy i wycinamy nożem nasadę oraz usuwamy gniazda nasienne. Napełniamy farszem. Układamy jedna obok drugiej.
  3. Papryki zalewamy osoloną wodą i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem 45 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mąkę mieszamy z małą ilością wody i dodajemy do sosu. Podajemy z ziemniakami z wody.
Smacznego !


Źródło przepisu: Nadziewane papryki


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE