Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 kg czerwonej papryki
1/2 kg mielonego mięsa
1 sztuka woreczek ryżu
2 łyżki mąki
pieprz
80 g koncentratu pomidorowego
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż gotujemy. Mięso łączymy z ryżem, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
- Paprykę myjemy i wycinamy nożem nasadę oraz usuwamy gniazda nasienne. Napełniamy farszem. Układamy jedna obok drugiej.
- Papryki zalewamy osoloną wodą i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem 45 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mąkę mieszamy z małą ilością wody i dodajemy do sosu. Podajemy z ziemniakami z wody.
Źródło przepisu: Nadziewane papryki