Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Nadziewane zrazy wieprzowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  masła,
  • 1 łyżka  pasty sardelowej,
  • 1 łyżeczka  posiekanego szczypiorku,
  • 1 pęczek  rzodkiewek,
  • 20 dag  mięsa mielonego,
  • 2 sztuki jajka,
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki,
  • sól.
  • pieprz.
  • 60 dag  udźca wieprzowego,
  • mąka.
  • bułka tarta,
  • olej.

Sposób przyrządzania:

  1. Miękkie masło utrzeć z pastą sardelową na gładką masę, a następnie wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.
  2. Rzodkiewki oczyścić i drobno posiekać.
  3. Do miski włożyć mięso mielone. Dodać jajko, rzodkiewkę i natkę pietruszki. Masę doprawić solą i pieprzem, po czym wymieszać.
  4. Udziec wieprzowy umyć, osuszyć i podzielić na 4 płaty.
  5. Płaty rozbić, posmarować z wierzchu masłem z dodatkiem pasty sardelowej.
  6. Na każdy płat mięsa wyłożyć nadzienie z mięsa mielonego.
  7. Kotlety zwinąć, po czym obtoczyć w mące, jajku rozmieszanym z solą i bułce tartej.
  8. Zrazy usmażyć na złoto.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE