Dzisiaj jest: Poniedziałek, 04.07.2022 Imieniny: Teodora i Innocentego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Obiadowa wątróbka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 kg  wątroby wieprzowej
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 kostka  rosołowa
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Wątrobę pokrój na mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodaj do niej pokrojoną w piórka cebulę i smaż jeszcze chwilę.
  2. Przełóż wszystko do garnka, zalej wodą, dodaj kostkę rosołową oraz przyprawy. Duś pod przykryciem przez 30 minut.
  3. Mąkę rozrób w odrobinie wody, wlej do wątróbki. Gotuj jeszcze chwilę.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE