Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1/2 kg wątroby wieprzowej
1/2 sztuki cebuli
1 kostka rosołowa
natka pietruszki
koperek
2 łyżki mąki pszennej
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz ziołowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wątrobę pokrój na mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodaj do niej pokrojoną w piórka cebulę i smaż jeszcze chwilę.
- Przełóż wszystko do garnka, zalej wodą, dodaj kostkę rosołową oraz przyprawy. Duś pod przykryciem przez 30 minut.
- Mąkę rozrób w odrobinie wody, wlej do wątróbki. Gotuj jeszcze chwilę.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka