Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 kg kapusty
200 g wędzonego boczku
100 g salami
1/2 sztuki pęczka szczypiorku
4 sztuki jajka
250 g mąki
250 ml wody
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę poszatkuj. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Boczek i salami pokrój w kostkę.
- Boczek podsmaż chwilę na patelni. Wystudź i dodaj do kapusty.
- Do miski wsyp mąkę, jajka, sól, pieprz i wodę. Zagnieć ciasto. Do gotowego ciasta dodaj wędlinę, szczypiorek i kapustę. Dokładnie wszystko wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej olej i usmaż na niej cztery omlety (po 3-5 minut z każdej strony).
Źródło przepisu: kuchnia i kropka