Dzisiaj jest: Sobota, 27.11.2021 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Omlet z kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kapusty
  • 200 g  wędzonego boczku
  • 100 g  salami
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • 4 sztuki jajka
  • 250 g  mąki
  • 250 ml  wody
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Boczek i salami pokrój w kostkę.
  2. Boczek podsmaż chwilę na patelni. Wystudź i dodaj do kapusty.
  3. Do miski wsyp mąkę, jajka, sól, pieprz i wodę. Zagnieć ciasto. Do gotowego ciasta dodaj wędlinę, szczypiorek i kapustę. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  4. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na niej cztery omlety (po 3-5 minut z każdej strony).
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE