Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Omlet z kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kapusty
  • 200 g  wędzonego boczku
  • 100 g  salami
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • 4 sztuki jajka
  • 250 g  mąki
  • 250 ml  wody
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Boczek i salami pokrój w kostkę.
  2. Boczek podsmaż chwilę na patelni. Wystudź i dodaj do kapusty.
  3. Do miski wsyp mąkę, jajka, sól, pieprz i wodę. Zagnieć ciasto. Do gotowego ciasta dodaj wędlinę, szczypiorek i kapustę. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  4. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na niej cztery omlety (po 3-5 minut z każdej strony).
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE