Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Omlet z wędliną i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

    Masa jajeczna
  • 3 sztuki jajka
  • 2 łyżki  mąki
  • 3 łyżki  mleka
  • sól
  • pieprz
    Dodatki
  • 2 sztuki pieczarki
  • 5 plastrów  szynki
  • 2 plastry  sera gouda
  • 1/4 sztuki czerwonej papryki
  • 2 sztuki pomidorki koktajlowe
  • 1-2 łyżki  oleju rzepakowego

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i mąkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy przez chwilę, aż wszystkie składniki się połączą.
  2. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy je na odrobinie oleju.
  3. Szynkę, ser oraz paprykę siekamy w kostkę i wrzucamy do miski z wcześniej przygotowaną masą jajeczną. Delikatnie mieszamy.
  4. Masę jajeczną, wraz z dodatkami, wylewamy na patelnię z podsmażonymi pieczarkami.Rozprowadzamy składniki równomiernie by powstał ładny, okrągły omlecik.
  5. Pomidorki koktajlowe kroimy w plasterki i układamy na wierzchu naszego omletu zanim jeszcze jajka się zetną.
  6. Smażymy około 15 minut na wolnym ogniu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE