Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Omlet z ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 4 łyżki  mleka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 10 dag  kiełbasy
  • 2 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka rozkłóć w miseczce. Dodaj mleko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  2. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w cienkie plastry, a czosnek w małą kostkę. Kiełbasę i ziemniaki pokrój w kostkę.
  3. Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim kiełbasę, cebulę, czosnek oraz ziemniaki. Gdy ziemniaki będą złote wlej jajka i smaż na małym ogniu do momentu, aż omlet się zetnie.
  4. Złóż omlet na pół i udekoruj pokrojonymi pomidorem i szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE