Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
4 sztuki jajka
4 łyżki mleka
1 sztuka cebula
1 ząbek czosnku
10 dag kiełbasy
2 sztuki ugotowane ziemniaki
1 sztuka pomidor
1 pęczek szczypiorku
sól
pieprz
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka rozkłóć w miseczce. Dodaj mleko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w cienkie plastry, a czosnek w małą kostkę. Kiełbasę i ziemniaki pokrój w kostkę.
- Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim kiełbasę, cebulę, czosnek oraz ziemniaki. Gdy ziemniaki będą złote wlej jajka i smaż na małym ogniu do momentu, aż omlet się zetnie.
- Złóż omlet na pół i udekoruj pokrojonymi pomidorem i szczypiorkiem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!