Dzisiaj jest: Wtorek, 13.04.2021 Imieniny: Przemysława i Hermenegildy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Parówki w cieście francuskim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki parówki
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 6 plastrów  sera gouda
  • 1 sztuka żółtko
  • ketchup

Sposób przyrządzania:

  1. Parówki obierz z folii. Natnij wzdłuż do 1/2 głębokości.
  2. Ser żółty pokrój w cienkie słupki i włóż je w nacięcia na parówkach.
  3. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na prostokąty o szerokości 4cm i długości 1 parówki.
  4. Owiń parówki ciastem francuskim i posmaruj rozkłóconym żółtkiem.
  5. Na blachę rozłóż papier do pieczenia i ułóż na nim parówki.
  6. Piekarnik nagrzej do 220 st. C i zapiekaj w nim parówki przez około 10-15 minut, aż ładnie się zrumienią.
  7. Przed podaniem udekoruj ketchupem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE